utakmica

Utakmica u kojoj domaćin ne može da pobedi!

Poslednja utakmica desetog kola popularne Cvajte, igra se u ponedeljak uveče na Fric Valter stadionu, gde domaći Kajzerslautern dočekuje Bohum, sa nadom u osvajanje sva tri boda koja bi ga izvukla iz opasne zone.
Pred ovu sezonu koja ni najmanje nije blistava, naprotiv, za sada deluje katastrofalno , Kajzerslautern je napravio dosta promena što u igračkom, to i u stručnom kadru. Umesto Konrada Finfstika, za šefa struke je angažovan Tajfun Korkut, nekadašnji trener Hanovera, a klub je dobio i novog predsednika Tomasa Grisa.
Među važnijim fudbalerima koji su napustili klub su Žan Zimer i Marijus Miler, dok su klub između ostalih pojačali Kristof Moric i Zoltan Ziber, fudbaleri sa iskustvom igranja u Bundesligi.
Međutim, ispalo je da skoro ništa na Fric Valteru ne funkcioniše, pa su se Crveni đavoli našli u veoma nezavidnoj situaciji sa svega 6 osvojenih bodova posle 9 odigranih kola!
Na drugoj strani, Bohum možda nije u potpunosti ostvario očekivane rezultate, ali je ekipa Gertjana Verbeka u dosadašnjem delu prikazala veoma stabilnu formu, koja se u poslednje vreme nalazi u uzlaznoj putanji, odnosno sa samo jednim porazom u pet prethodnih okršaja u Cvajti.
Za Kajzerslautern zbog povreda neće igrati Žak Zua, Sebastijan Kerk i Aleksander Ring, dok u gostujućem sastavu neće biti Kevina Štogera.
Ovi timovi su se u drugoj Bundesligi sastali osam puta, a podatak za rubriku kurioziteta je da ni u jednom okršaju nije slavio domaćin! Tri puta je kao gost slavio Kajzerslautern, a jednom Bohum i to u poslednjem susretu u martu ove godine (0:2)!
Doduše, pre tačno godinu dana rivali su odigrali meč u šesnaestini kupa Nemačke u kojem je na svom Rurstadionu rezultatom 1:0 pobedio Bohum!
Čak ni u mečevima koje su Kajzerslautern i Bohum odigrali u društvu najboljih, slika nije nimalo drugačija! Na 10 bundesligaških duela od 1998. do 2005. godine, sedam puta je trijumfovao gostujući tim (tri puta Kajzerslautern, četiri puta Bohum), a samo je Bohum jedanput uspeo da protivreči tradiciji i da slavi kod kuće!
Shodno tome, predlog za tip je x2 uz mali broj golova!
Utakmica počinje u 20:15.