Uzbudljiv tenis u Beču: Džumhur na Congu, Tim sa Gaskeom!

Tenis u Beču se nastavlja mečevima osmine finala u kojima se posebna pažnja obraća na dva koja se prema rasporedu u dvorani Štadhale igraju u poslednjim terminima, a reč je o susretima Džumhur – Conga i Tim – Gaske.


Damir Džumhur deluje prosto nezaustavljivo u prethodnim nedeljama, a ako se odbaci njegovo nezainteresovano pojavljivanje u poslednja dva grada azijske turneje (Peking, Šangaj) on je u poslednjih petnaest mečeva doživeo samo jedan poraz!

U Beč je stigao sa drugom titulom u karijeri, osvojenoj u Moskvi, a za mesto u četvrtfinalu će se boriti sa Congom koji je pokazao da se takođe nalazi u odličnoj formi podigavši trofej u Antverpenu, što mu je ove godine već četvrti, a ukupno 16. u karijeri!

tenis

Francuz je favorit u svom  prvom okršaju sa Džumhurom, a jedan od razloga je i to što on već zna kako se pobeđuje na ovom ATP turniru gde je 2011. godine u finalu savladao svog velikog rivala Huana Martina Del Potra. Drugi je to što Conga i dalje ima šanse da se plasira na završni turnir u Londonu, pa će sigurno pružiti svoj maksimum.

Bosansko-hercegovačkog tenisera ipak u ovim trenucima ne bi trebalo niko da podceni, a Meridianbet kvota na njegovu pobedu (2,90) je prilično primamljiva.

Najviše motiva da odigra najbolje što može sigurno ima Dominik Tim koji želi da upravo u Beču pred svojim ljubiteljima pokaže da ima snage da prevaziđe loše rezultate.

Međutim ni njegov protivnik nije baš ”od juče” jer Gaske i pored problema sa povredama ume da igra tenis na vrhunskom nivou u trenucima inspiracije. Uostalom Francuz je pre dve godine u Bazelu lako pobedio Dominika Tima u njihovom jedinom duelu do sada. Ovo je pravi okršaj tenisera koji žele da godinu završe mnogo boljim rezultatima nego što su ih imali u poslednje vreme, a prednost je ipak na strani Tima.

Meridianbet kvota na pobedu Austrijanca je 1,60, ali ona ne može da prođe bez tri odigrana seta.


23.10.2017. ATP tenis: Troicki ne može bez Zvereva ni u Beču!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *