Džejmi Vardi konzumira više kofeina nego što ste očekivali

Vardi: Za vrhunske rezultate – Red bul i espreso

Džejmi Vardi je eksplodirao u Lesteru prošle sezone i odjednom je od prosečnog napadača postao reprezentativac Engleske i jedan od najboljih strelaca PL.

Neverovatna brzina i samopouzdanje bili su glavne karakteristike napadača koji je donedavno igrao u nižim rangovima engleskog fudbala, pa čak i u poluprofesionalnim klubovima. On je u kontranapadima bio ubojito oružje i jedan je od najzaslužnijih za titulu u Premijer ligi i plasman Lestera u LŠ prvi put u istoriji.

“Lisice” su pobedile Porto 1:0 golom Islama Slimanija, a Vardi je pre tog meča otkrio medijima svoju “dijetu” na dan meča. Ne bi se baš reklo da je uobičajena, ali Ranijerijeve metode u Čelsiju su daleko od očekivanih.

Čim se probudim popijem Red bul, on nestane za 30 sekundi. Ne doručkujem, jedem tek u 11:30 kada je na meniju omlet sa sirom i pasuljem. To “isperem” još jednim Red bulom, koji takođe brzo popijem“, rekao je Vardi.

Tu nije kraj kofeinu koji on unese u organizam na dan meča. Izgleda da je Ranijeri procenio da ova supstanca pogoduje brzini i eksplozivnosti napadača Lestera.

Dok ubijamo vreme čekajući meč popijem dupli espreso, uglavnom sa Marsinom Vasilevskim“, otkrio je Vardi.

On je ranije pričao da retko trenira dan pred meč i da ga Ranijeri čuva za mečeve, tj. da Italijan smatra da je bitnije da njegov napadač ima sveže noge pred meč

Ranijeri je poznat po tome što igrače posle pobeda časti picom, kao i da je oduvek imao drugarski odnos sa svojim fudbalerima. Lester ove sezone nije blistavo počeo u Premijer ligi i odbrana, koja je iznela drugi deo sezone prošle godine redovno puca.

U Ligi šampiona su uspeli da ostvare pobede, tako da je moguće da će ove sezone na tom frontu iznenaditi.