Vaterpolisti obećali: Srbija se ipak vraća sa medaljom!

Vaterpolisti obećali: Srbija se ipak vraća sa medaljom!

Možda ne sa onom koja je očekivana, ali Srbija ipak ima priliku da se sa FINA Svetskog prvenstva u vaterpolu vrati sa medaljom, pod uslovoma da u utakmici za treće mesto savlada rivala koga je već jednom pobedila, a to je selekcija Grčke.


Posle devet uzastopnih finala (i pobeda) na velikim takmičenjima, biće malo neobično gledati Delfine u ranijem terminu nego što je onaj koji zaključuje turnir i posle kojeg se dele medalje, ali jednostavno je nemoguće beskonačno pobeđivati. Poraz od Hrvatske ima svakako i svoju dobru stranu, a to je oslobađanje od balasta pritiska koji je neminovno rastao posle svakog takmičenja na kojem je Srbija trijumfovala, a pre početka sledećeg gde su nekako svi očekivali novi pohod na zlato.

Međutim, kredit koji Delfini imaju je praktično nepotrošiv, pa se ovakav rasplet događaja uzima zrelo i za nauk koji će itekako dobro doći u narednom periodu.Srbija

Srbija je u grupnoj fazi savladala Grčku rezultatom 11:6, a oni su do duela sa Hrvatskom bili jedini tim koji je Pijetloviću dao više od pet golova. Protivnička reprezentacija je bil odlična i protiv domaćina u polufinalnom susretu, ali zahvaljujući padu u igri u drugom poluvremenu ipak nije uspela da izbegne poraz. Grčka ima veoma kvalitetnu igru u odbrani, dok se u napadu najviše oslanja na centre. Osvajači su dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima (Montreal 2005, Kazanj 2015) i sigurno je da neće tek tako odustati od treće.

Tu ipak postoji jedan mali problem za Helene, a on se zove dosadašnji bilans sa Delfinima za koji je mođda najbolji lek da ni ne obraćaju pažnju. Naime, Srbija je šest puta igrala sa Grčkom na svim najvećim takmičenjima – Evropskim i Svetskim prvenstvima, Svetskoj ligi i Olimpijskim igrama, a samo prošle godine u Riju nije uspela da pobedi, kada je susret završen rezultatom 9:9. Dejan Savić i njegovi vaterpolisti sigurno znaju kako da reše poslednji zadatak u Budimpešti, a Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


28.7.2017. Vaterpolo: šampioni ostaju šampioni i kad ne pobede!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *