Sparsi će zaustaviti Hardena

Veče gostiju u NBA, Sparsi zaustavljaju Hardena

Dueli timova iz Teksasa su uvek zanimljivi, a ovoga u večeri između srede i četvrtka San Antonio Sparsi dočekuju Hjuston Rokitse.

Za sada Džejms Harden drži svoj tim iznad 50 odsto uspešnosti, ali su pobeđivani timovi koji teško da imaju mesta u plejofu – Dalas, Njujork i Vašington. Protiv jačih timova teško da Harden može sam da odvede svoj tim do pobede. Sparsi će pre svega odbranom pokušati da dobiju ovaj meč i verujemo da je manje od 101,5 poen Hjustona “sigurica”.

Šarlot je tim koji je jedno od najprijatnijih iznenađenja na startu šampionata. Imaju samo jedan poraz uz pet pobeda, ali i Juta je posle početnog štucanja uhvatila zalet. Vratio se Gordon Hejvord, Hud i Fejvors igraju odlično, a za odbranu je zadužen Rudi Gober. Kemba Voker i drugovi igraju odlično, ali teško da imaju kvalitet da zaređaju 6-7 pobeda zaredom, tako da savetujemo rizik i dvojku na Jutu po kvoti 2,05.

Minesota nikako da proradi. Odbrana im je veliki problem jer primaju preveliki broj poena, pa onda ni sjajne brojke Taunsa i Viginsa nisu dovoljne. Osim Gordona, Bijomba i Ibake nema dobrih defanzivaca ni u Orlandu, pa i tu predlažemo + na granici 201,5 poena.

Vašington je očajno počeo sezonu, imaju samo jednu pobedu. Vol i Bil nisu dovoljni da bi ova ekipa pobeđivala. Gortat, Satoranski, Smit i ostatak tima ne doprinose dovoljno, a ni odbrana nije čvrsta kao ranijih sezona. Sa druge strane Boston je počeo lošije nego što su očekivali, Ajzea Tomas je otvoreno izjavio da je nezadovoljan sa tri pobede i tri poraza na startu. Boston bi ovaj meč morao da dobije na suvi kvalitet.

Atlanta je porazila Klivlend i tako Lebronu Džejmsu i ekipi nanela prvi poraz u sezoni. Sa Dvajtom Hauardom imaju mnogo bolju zaštitu svog obruča, a D12 sa osmicom na dresu nema impresivne poenterske partije, ali uvek bude na oko 15-ak skokova.

Igrau timski, lopta se sjajno kreće u napadu i deluju uigranije od Čikaga. Iako Bulsi sigurno imaju individualno kvalitetniji tim, ali prednost dajemo domaćinu, odigrajte 1.

Finiks je dobio novog vođu tima, to je mladi 20-godišnji Devin Buker. Ipak on je kao i skoro svi igrači tima loš defanzivac. Osim Tajsona Čendlera nema u Finiksu nikoga ko bi u defazivi bio dominantan, tako da je u njihovim mečevima plus uvek opcija, pa tako i sada protiv Detroita.