Najbrži u FIFA17

Većinu ne znate: Najbrži fudbaleri na svetu

Svi su uzbuđeni zbog izlaska FIFA 17, a najbrži fudbaleri u ovoj igrici uglavnom nisu najveće svetske fudbalske zvezde, verovatne za većinu niste čuli.

10 Rijo Mijači

Nekadašnjeg napadača Arsenala je čak i Tio Volkot hvalio zbog tehnike i brzine, ali on se nije probio u Londonu. Sada igra za Sent Pauli u Nemačkoj i deseti je najbrži igrač u najpopularnijoj fudbalskoj igrici na svetu.

9 Džeferson Kuero

Ovaj 28-godišnjak koji je ponikao u kolumbijskom Onse Kaldasu je među najbržim fudbalerima u igrici već nekoliko godina zaredom. Sada igra za tim Morelije u meksičkoj ligi, a nastupa na mestu levog krila.

8 Ektor Viljaba

Ovaj 22-godišnjak iz Argnetine ponikao je u San Lorencu, a na startu ove sezone kupila ga je američka Atlanta. Pošto ovaj tim kreće da se takmiči u MLS tek od 2017. godine on je prosleđen na pozajmicu meksičkoj Tihuani. Sedmi je fudbaler kojeg je Atlanta dovela.

7 Geret Bejl

Dobro poznato lice i najbrži fudbaler kako Real Madrida tako i cele Primere. Leto je proveo u sjajnom podvigu reprezentacije Velsa na Evropskom prvenstvu, sa Realom je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, a sada su “Galaktikosi” prvi na tabeli Primere sa 12 bodova iz četiri kola.

6 Ernest Asante

Ovaj 27-godišnji krilni fudbaler danskog Noršjelanda odavno je u Skandinaviji. Ponikao je u omladinskoj školi Fejnorda, potom igrao u Beverenu, da bi četiri godine proveo u Startu. Posle jedne sezone u Stabeku stigao je u svoj sadašnji klub.

5 Jirgen Dam

Krilo meksičkog Tigresa trči 35 kilometara na čas sa loptom u nogama, pa nije ni čudo da je ovaj 23-godišnjak iz Verakruza na samom vrhu ove liste. Igrao je tri putaza reprezentaciju Meksika i tu je postigao jedan gol.

4 Ektor Beljerin

On je najbrži igrač Premijer lige. Ima 21 godinu i već drugu sezonu je standardni desni bek Arsenala. Uspeo je da se izbori sa Debišijem i Čejmbersom za mesto u timu, a sada Barselona želi da ga vrati na “Kamp Nou”.

3 Džonatan Bijabijani

Nije Francuz dobro počeo sezonu u Interu i ako ovako nastavi neće imati previše prostora kod Franka De Bura. Brzine mu ne nedostaje, ali nije to jedini bitan fudbalski kvalitet…

2 Matis Boli

Ima 25 godina, rođen je u Oslu a poreklom je iz Obale Slonovače. Igrao je pet puta za reprezentaciju, a ove sezone je stigao u Grojter Firt iz Fortune Dizeldorf.

1 Pjer Emerik Obamejang

Napadač reprezentacije Gabona i Borusije Dortmund ne pokazuje da će stati u skorije vreme. Nastavlja da trese mreže u svim takmičenjima, a to što je uglavnom najbrži na terenu je samo jedan od njegovih kvaliteta.