Vels oslabljen, Srbija ima priliku da Kolemana opet počasti goleadom!

Vels oslabljen, Srbija ima priliku da Kolemana opet počasti goleadom!

Srbija bi možda trebalo da očekuje zahvalnost od Velsa, jer da nije bilo onih 6:1 pre nekoliko godina, možda bi Kris Koleman mnogo manje žara i ozbiljnosti uneo u posao selektora ove ostrvske reprezentacije.


To je inače bilo prvo gostovanje za Kolemana po preuzimanju dužnosti, a ispostavilo se i najteži poraz otkako je na klupi Velsa.

Bez obzira na to što je Vels prošle godine ostavio izvanredan utisak na šampionatu Evrope u Francuskoj, a na kojem Srbija nije ni učestvovala, Orlovi nemaju razloga da strahuju, naprotiv, trener domaće selekcije, Muslin je i sam uveren da je njegov tim najbolji u grupi i da će obezbediti direktan plasman u Rusiju.

Za razliku od nekih prethodnih kvalifikacija za velika takmičenja, kada je Srbija ispadala iz konkurencije mnogo pre kraja kvalifikacionog ciklusa, sada pogled na tabelu grupe daje sasvim drugačiju sliku: Orlovi zauzimaju vodeću poziciju sa isto bodova koliko i Irska, ali sa boljom gol razlikom.

Slavoljub Muslin je zavrnuo rukave i skoro isti sastav koji je u prethodnom periodu ostajao bez plasmana, počeo da pretvara u ekipu koja u svakom trenutku zna šta hoće. Orlovi su postigli ubedljivo najviše golova u grupi, a da nije bilo pomalo nesrećnog remija sa Irskom u Beogradu, verovatno bi se već sada mogla pripremati taktika za Svetski kup.

Srbija

Kako stvari stoje, na teren stadiona ”Rajko Mitić” Orlovi istrčati u istom sastavu kao i u utakmici protiv Gruzije, a jedini fudbaleri na koje Muslin ne računa su povređeni Nemanja Radoja i Ljubomir Fejsa.

Kao Srbija i Irska, i Vels za sada nema nijedan poraz u grupi, ali je ekipa Krisa Kolemana posle pobede nad Moldavijom u prvom kolu, u sledeća četiri nanizala četiri remija! To je razlog zbog čega je duel u Beogradu od izuzetnog značaja za gostujući tim, jer bi u slučaju poraza praktično ostali bez šansi da se izbore za jedno od prva dva mesta.

Za razliku od Muslina, Koleman ima pravu glavobolju kada je u pitanju izbor fudbalera za utakmicu: Garet Bejl i Nil Tejlor su kažnjeni, a zbog povreda će odsustvovati Džejms Kolins, Endi King, Robson Kanu i Ben Vudbern.

Čak i sa tako nepotpunim timom, Vels mora da igra ofanzivno, što znači da će Srbija imati mnogo više prostora u organizovanju kontranapada, pa se možda može ponoviti još jedan efikasan dan za Orlove.

Vels nikada nije uspeo da savlada Srbiju, a najveći uspeh u prethodnih pet utakmica (računajući i mečeve sa Srbijom i Crnom Gorom), je u stvari remi u prvom susretu u tekućim kvalifikacijama.

Dušan Tadić je učestvovao u 11 od 12 golova srpske reprezentacije, tako što je postigao četiri gola i asistirao kod još sedam. Predlog za tip je da upravo on postiže prvi gol na meču, uz više od četiri gola na susretu, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.


24.3.2017. Kvalifikacije za Svetski kup: Srbija bi bila zadovoljna i minimalnim trijumfom u Tbilisiju!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *