Venecija

Venecija ima lepu priliku da stigne Milano

Prve dve utakmice 14. kola košarkaškog prvenstva Italije igraju se već prvog dana nove 2017. godine, a u pitanju su dueli Venecija- Dinamo Sasari i Kazerta – Avelino.

Budući da igra jedan dan ranije od vodećeg Milana, Venecija ima lepu priliku da bar 24 sata provede na vrhu tabele, pa makar to bila i deoba prvog mesta. Ekipa čije je osnovno ime Rejer, ove sezone pruža odlične partije kako u italijanskoj ligi, tako i u FIBA Evroligi gde će najverovatnije obezbediti plej-of.

Venecija je posebno dobra na svom parketu gde je od početka sezone pretrpela samo jedan poraz u svim takmičenjima i gde je pao i jedini italijanski Evroligaš, Milano.

Domaći možda i neće imati tako težak zadatak, bar na papiru, pošto Dinamo Sasari nije uspeo da pronađe način da na gostovanjima ostvari više od jedne pobede u prethodnom delu sezone. Iznenađujući šampion Italije od pre dve godine, takođe nastupa u FIBA takmičenju i to u grupi sa Partizanom, ali je veliko pitanje da li će obezbediti plej-of.

Treba reći i to da Venecija nije uspela da savlada Sasari pred svojim navijačima već četiri utakmice, od kojih su čak tri završene u produžecima!

Kazerta i Avelino se nalaze među ekipama koje ove sezone žele da učestvuju i u doigravanju, a ne samo u ligaškom delu šampionata.

Avelino je u boljoj poziciji od Kazerte, odnosno zauzima četvrto mesto sa dve pobede više (9:7) od svog domaćina.

Gosti se nalaze i u nešto boljoj formi sa tri vezane pobede u svim takmičenjima, dok je Kazerta pretrpela isto toliko poraza.

Zanimljivo je da su četiri poslednja okršaja ovih timova završena pobedama gostiju, odnosno u poslednjih osam susreta, domaći timovi su trijumfovali samo po jednom!