Valensija

Viljareal u euforiji, sledeća je Valensija!

Valensija ušla u formu tek pred kraj šampionata i verovatno neće uspeti da sebi obezbedi mesto u Evropi sledeće sezone, ali je bar pokazala da tim koji poseduje ima kvalitet za mnogo veće domete.
U nedelju na Mestalju dolazi euforični Viljareal koji je pod utiskom pobede protiv Liverpula do koje je stigao u zaustavnom vremenu, što znači da će Valensija imati pravi ispit sopstvene forme i sposobnosti, kao i test ambicija vezanih za naredni period.
Novi trener ”slepih miševa” Pako Ajestaran je zamenio Garija Nevila krajem marta i posle poraza u prvoj utakmici, osvojio deset bodova u sledeće četiri, uključujući i remi protiv Hetafea u prethodnom kolu.
Viljareal ima velike šanse da sledeće sezone učestvuje u Ligi šampiona, pošto se nalazi na četvrtom mestu sa lepom prednošću od četiri boda u odnosu na petoplasiranu Seltu. Dosta zavisi i od rezultata utakmice između Bilbaoa i Selte koji se sastaju nešto ranije istog dana, koji bi u slučaju pobede Baskijaca mogao znatno da olakša situaciju za Marselinjovu ekipu.
Očekuje se da trener Viljareal pripremi nešto zatvoreniju taktičku varijantu i prepusti inicijativu domaćem timu, dok bi njegovi fudbaleri pokušali da ugroze gol Valensije iz kontranapada.
U prvom okršaju ove sezone, ”žuta podmornica” je na Madrigalu pobedila rezultatom 1:0, a strelac jedinog gola je bio Bruno.
Valensija nije izgubila na Mestalji od Viljareala u šet prethodnih prvenstvenih utakmica, ostvarivši četiri pobede u tom periodu, što je za ”slepe miševe” najbolja serija mečeva protiv ovog rivala.
Uostalom, Valensija na svom stadionu nije izgubila nijedan od poslednjih 16 lokalnih derbija, a u tim mečevima je pobedila deset puta i sačuvala mrežu u poslednja tri!
Ekipa trenera Marselinja nije naročito napadački aktivna na gostovanjima ove sezone, što pokazuje podatak da su fudbaleri ”žute podmornice” uputili najmanje šuteva prema golu protivnika (117) od svih timova u Primeri ove sezone!
Najbolji strelac Valensije Pako Alkaser (13), je na prethodnoj utakmici na Mestalji protiv Eibara (4:0), postigao svoj prvi het-trik u šampionatima Španije!
Utakmica počinje u 20:30.