Vimbldon: Đoković jedan od četvorice Grend slem šampiona koji igraju u sredu

Vimbldon: Đoković jedan od četvorice Grend slem šampiona koji igraju u sredu

Vimbldon je ostao bez Rafaela Nadala u najmanje očekivanom trenutku, ali kada se pogleda ko će u sredu izaći na Centralni i teren broj jedan, uočava se da polovinu te osmorke čine Grend slem šampioni.


Što se Nadala tiče, da je uspeo da napravi preokret, moguće je da se ne bi zaustavio do finala, međutim, ovako ostaje dilema da li će Španac u narednim godinama imati dovoljno snage za veliki rezultat na podlozi koja mu najmanje odgovara.

E sad, kada je u pitanju podloga, ni ona nije kao što je nekada bila, a samo jedan od tenisera koji su ukazali na tu činjenicu je i Novak Đoković govoreći o lošem stanju trave i terena. Pored toga i sama travnata podloga nije brza kao u ranijim vremenima kada su isključivo dominirali igrači kao što je Novakov bivši trener, Boris Beker, čija se igra u najvećoj meri oslanjala na izvanredan servis i izlazak na mrežu.

Srpski teniser je jedini koji između mečeva poslednje dve runde neće imati pauzu pošto je sa Manarinom umesto u ponedeljak igrao u utorak, zahvaljući ne baš mudroj politici organizatora da njihov susret ne pomeri na Centralni teren toga dana na kome je bilo vremena da se odigra u potpunosti.

Đoković za protivnika ima tenisera koga odlično poznaje i koga je pobeđivao čak 25 puta, jednom manje nego, recimo Nadala. Međutim, za razliku od Kralja šljake, Berdih je Novaka savladao samo dva puta koji je nemilice iskorišćavao njegovu nedovoljnu brzinu. Naravno, ne treba zanemariti da jednu od te dve pobede Čeh ostvario na Vimbldonu, kao i da trenutno igra u velikoj formi.

To je ipak nedovoljno za treću pobedu, ali za jedan set da – predlog za tip je 3:1 za Đokovića po Meridianbet kvoti 3.00.

Vimbldon

Ako Đoković bude bolji od Berdiha, u polufinalu ga čeka Federer. Da budemo precizniji: u polufinalu ga čeka Federer ako pobedi Miloša Raonića. Šanse za to su iste kakve Novak ima protiv Berdiha (vidi Meridianbet kvote), plus što Švajcarac ima pregršt motiva da se revanšira Kanađaninu koji ga je prošle godine eliminisao u polufinalu. Razlika između ta dva susreta je što je tada Federer osećao posledice povrede, dok je sada Raonić u sličnoj situaciji. Švajcarac pored toga još nije izgubio set u Vimbldonu i deluje spremno da osvoji novi trofej na njegovom omiljenom mestu, pa je potrebno mnogo onoga čega Raonić ipak nema u ovm trenutku, da bi izgubio tri seta od bilo koga u četvrtini finala ovog Grend slema.

Najzanimljiviji par u najavi je duel Marin Čilić – Žil Miler, čiji se susret može pretvoriti u pravi doživljaj. Trenutak pripada njima, a čak im ne smeta ni to što su igrali dosta mečeva uoči Vimbldona, naprotiv, deluje kao da maksimalno koriste talas dobrih igara na prethodnim turnirima sa istom podlogom.

Da li Miler može da nastavi svoju bajkovitu priču u Ol Ingland Klubu? U prethodna dva susreta slavio je Čilić, poslednji put pre par nedelja takođe u Londonu, ali u Kvinsu klubu. Hrabro na Milera po kvoti 4!

Kveri je prošle godine pobedio prvog igrača na svetu, a sada ga od plasmana u polufinale deli isti rezultat. Ali kako savladati jednog od najstabilnijih tenisera na ATP turu, koji je još uz branilac titule i ljubimac publike. Mari vodi sa 7:1 u pobedama, među kojima se nalazi i jedna sa Vimbldona (2010) i iz meča u meč je sve sigurniji, što uostalom i jeste cilj na najvećim turnirima. sa druge strane, Amerikanac je dva uzastopna meča odigrao u maksimalnom broju setova, što ga dodatno ograničava u šansama da napravi veliko iznenađenje. Pored toga, Britanac nema prevelikih problema sa teniserima koji se uglavnom oslanjaju na jak servis.


11.7.2017. Vimbldon: Đoković već ima plan – prvo Manarino, pa Berdih!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *