Vimbldon: Federer doveo Lajovića na Centralni teren!

Vimbldon: Federer doveo Lajovića na Centralni teren!

Bez obzira na to kako se završi dan, ovaj Vimbldon će Dušanu Lajoviću zauvek ostati u sećanju, jer će imati prilike da čuje kako izgleda aplauz publike na Centralnom terenu gde će mu protivnik biti najveći od svih – Rodžer Federer lično!


Još ako neki od tih aplauza budu upućeni njemu od publike koja ih uglavnom ljubomorno čuva za Švajcarca, Lajović će imati sve razloge da sa zadovoljstvom pamti ovih nekoliko dana provedenih u Londonu.

Vimbldon

Ako je ”razmažena” publika i u sredu očekivala da će Vimbldon da im pruži uzbuđenja u vidu nekog šokantnog ispadanja nosioca sa visokim rednim brojem, onda je Ol Ingland Klub napustila razočarana jer toga nije bilo.

Svi koji su bili viđeni kao pobednici su savladali svoje protivnike, a to su učinili bez previše vremena provedenog na terenu. Samo dva meča je otišlo u peti set, a u jednom od njih je učestvovao senzacionalni pobednik nad Vavrinkom, Danil Medvedev. Nažalost, Rus nije uspeo da se probije u treće kolo, ali je u toku petog seta meča sa Belgijancem Bemelmansom iskazao svoje nezadovoljstvo tako što je novčićima zasuo podnožje stolice Marijane Alveš za koju je smatrao da ga je oštetila nekim sudijskim odlukama.

Tako je publika pored jagoda i šlaga, ipak dobila i svoju dnevnu dozu kakvog-takvog uzbuđenja, kad su već favoriti odbili da ih zabave gubljenjem mečeva.

Mari je delovao veoma sigurno u duelu sa Braunom za koga se pretpostavljalo da bi Britancu mogao da napravi neke probleme, ali je pretpostavka bila pogrešna. Branilac titule je čvrsto držao kormilo tokom čitavog meča, pa će u trećem kolu imati zanimljiv duel sa Italijanom Fonjinijem koji je takođe bio siguran u prve dve runde.

Marin Čilić je isporučio 31 as u pobedi nad Majerom koji je odlično igrao i imao set lopte u dva seta, dok je Rafael Nadal neki otpor od Donalda Janga osetio tek u trećem i poslednjem setu. Španac u sledećem kolu igra protiv odličnog Karena Kačanova, što bi mogao da bude prvi ozbiljniji test za Bika sa Majorke.

Novak Đoković u čeetvrtak po drugi put izlazi na teren, a rival mu je malo poznati 22-godišnji Čeh Adam Pavlašek, koji ne bi trebalo da predstavlja problem za trostrukog šampiona Vimbldona. Predlog za tip je manje od granice gemova za prvi set (8.5) po Meridianbet kvoti 2.20.

Dominik Tim i dalje nema neki bolji rezultat na travnatoj podlozi, a okršaj sa Žilom Simonom će biti pravi ispit spremnosti i mentalne čvrstine. Austrijanac ima četiri uzastopne pobede nad Francuzom, uključujući i ovogodišnje u Roterdamu i Akapulku.


5.6.2017. Vimbldon: Mari i Nadal na terenu, Majer spremio iznenađenje za Čilića


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *