Vimbldon: ko će biti bolji u okršaju polufinalista - debitanata?

Vimbldon: ko će biti bolji u okršaju polufinalista – debitanata?

Polufinale u muškoj konkurenciji na ovogodišnjem Vimbldonu započinju dvojica tenisera koja nikada ranije tu nisu bila – Marin Čilić i Sem Kveri, ali i za koje se ne može reći da nemaju iskustva na Grend slem turnirima, naprotiv.


Kada je u pitanju Amerikanac, to iskustvo podrazumeva 41 učešće na četiri najveća svetska turnira, na kojima je tek na ovom poslednjem ostvario najveći uspeh otkako se profesionalno bavi tenisom, a to je od 2006. godine.

Tim više će se Kveri sladiti sopstvenim dostignućem jer je ono došlo posle pobede nad najboljim teniserom na svetu, Endijem Marijem, čime je osim sebi, i Amerikancima dao razlog da se raduju jer posle Endija Rodika i Vimbldona 2009, niko iz te zemlje ni na jednom Grend slemu nije stigao tako daleko!

Da li je Kveri imao olakšan posao zbog povrede kuka koja je pomalo mučila Britanca, više nije ni važno, ali mu je taj trijumf doneo naziv ”ubica džinova”, pošto je i na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske savladao prvog na ATP listi, samo što je to bilo u trećem kolu, a protivnik se zvao Novak Đoković!

Vimbldon

Iako spada u red onih koji mogu da kažu da su vlasnici Grend slem trofeja, zanimljivo je da Marin Čilić nije ranije u karijeri uspeo da se nađe među četvoricom najboljih na Vimbldonu! Ovaj teniser u trofejnom ormariću čuva odličja sa 17 ATP turnira, među kojima je najkrupniji ”ulov” iz Njujorka 2014. godine, a ima i jednu londonsku titulu, doduše iz Kvins kluba koju je osvojio 2012. godine. To pomalo i čudi, ako se ima u vidu da travnata podloga veoma odgovara njegovom načinu igre.

Čilić je od samog početka nagoveštavao da će biti težak protivnik Rafaelu Nadalu u četvrtfinalu, ali zahvaljući Žilu Mileru, hrvatski teniser je pošteđen duela sa jednim od članova Velike četvorke, mada ni meč sa spomenutim Luksemburžaninom nije baš ličio na šetnju po parku, jer Miler nije hteo da se skloni sa terena sve do petog seta kada je najzad popustio.

To je jedini meč na ovogodišnjem Vimbldonu u kojem je Čilić prepustio set svom protivniku, u ovom slučaju dva. Za razliku od njega, Kveri je samo u prvoj rundi ostvario pobedu bez izgubljenog seta, dok mu je okršaj sa Marijem bio treći uzastopni petosetni maraton!

Kveri i Čilić su se do sada susretali četiri puta od čega su čak tri duela viđena u Londonu – dva u Kvinsu i jedan na Vimbldonu – a Amerikanac i dalje čeka na prvu pobedu! Da li je došao taj trenutak?

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


12.7.2017. Vimbldon: Đoković jedan od četvorice Grend slem šampiona koji igraju u sredu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *