Vimbldon: Mari i Nadal na terenu, Majer spremio iznenađenje za Čilića

Vimbldon: Mari i Nadal na terenu, Majer spremio iznenađenje za Čilića

Drugi dan Vimbldona je protekao u znaku predaje mečeva i novih rekorda koje je u Ol Ingland Klubu postavio Rodžer Federer.


Četvorica tenisera nisu završili svoje mečeve, od kojih su dvojica za protivnike imali favorite turnira, što je izazvalo i neke zanimljive komentare posle završetka jučerašnjeg dana. Neki od njih se odnose i na to da li neki teniseri uopšte zaslužuju novac koji se dobije za igranje u prvom kolu Grend slema (35 hiljada evra na Vimbldonu), ako se ne potrude ”bar 100%”, što je konstatacija Džona Mekinroa, a koja je izazvana brojnim odustajanjima i viđenim  nezalaganjem na terenu, poput onog Bernarda Tomića.

Novak Đoković je sa Kližanom odigrao samo jedan ceo set, a Slovak je odustao u drugom posle samo dva odigrana gema. Potpuno isti scenario je viđen i u susretu Federera i Dolgopolova, s tim da je publika odgledala jedan gem više.

Pored Felisijana Lopeza koji je čekao čak četiri seta da bi predao meč, Vimbldon je ostao bez još jednog srpskog tenisera, jer Janko Tipsarević nije uspeo da bude jači od bola koji je osetio u desnoj nozi, zbog čega je predao meč Amerikancu Donaldsonu.

Ako ništa drugo, publika na Centralnom terenu je bila svedok 85. vimbldonske pobede Rodžera Federera, čime je prema zvaničnim podacima, za jednu nadmašio Džimija Konorsa. Švajcarac je u nepotpunom meču sa Ukrajinskim teniserom imao i deset as udaraca, pa se na taj način priključio Ivaniševiću i Karloviću koji su do utorka jedini na ATP turu imali preko 10 000 as servisa!

Vimbldon

Sreda nam donosi dalja uzbuđenja i nadu da će dan proći bez odustajanja. Mečevi koji privlače pažnju su pre svega oni u kojima učestvuje polovina Velike četvorke – Endi Mari i Rafael Nadal koji imaju veoma interesantne protivnike. Tu su takođe i dueli Veseli – Fonjini, Anderson – Sepi i Čilić – Majer.

Vlasnik titule će morati da se pomuči sa Dastinom Braunom, teniserom koji ima izvanredan osećaj za tenis na travi i veoma raznovrstan repertoar udaraca. Sve  naravno zavisi od Britanca, koji se do sada samo jednom sastao sa Braunom i savladao ga na Otvorenom prvenstvu Amerike pre sedam godina.

Rafael Nadal takođe nije imao previše puta prilike da igra protiv Donalda Janga, osim dva puta u Indijan Velsu u rasponu od sedam godina (2008, 2015) i oba puta ga pobedio bez izgubljenog seta. Španac cele godine deluje nezaustavljivo, pa isti ishod očekuje Amerikanca i ovoga puta, a Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.

Bez obzira na to što je Čilić veliki favorit, njegov okršaj sa Florijanom Majerom bi mogao da bude veoma uzbudljiv. Razloga za to ima više, a jedan je da je Nemac dva puta pobedio Čilića, od čega jednom upravo na Vimbldonu, doduše pre sedam godina, dok se Čilić u svoje dve pobede prilično mučio sa Nemcem i uvek dobijao tek u maksimalnom broju odigranih setova. Ko voli iznenađenja, eto lepe prilike po Meridianbet kvoti 6, a privlčna je i ona da će se igrati pet setova (4.20).


4.7.2017. ATP tenis: srpski dan na Vimbldonu, na teren izlaze Đoković, Lajović i Tipsarević!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *