Više od spektakla: Zvezda dočekala novi okršaj sa Arsenalom!

Više od spektakla: Zvezda dočekala novi okršaj sa Arsenalom!

Mnogo vremena je bilo potrebno da protekne pa da Crvena Zvezda ponovo na svom stadionu ugosti jednu veliku evropsku ekipu, a pogotovo takvu za koju je vežu veoma lepe uspomene.


Od samog saznanja da se u grupi sa Crveno-belima nalazi slavni Arsenal, počelo je odbrojavanje dana do okršaja na stadionu gde su slavne Tobdžije već jednom poražene, samo se on tada nije zvao ”Rajko Mitić”, već prosto stadion Crvene Zvezde, mnogo poznatiji pod nadimkom Marakana!

Te sezone je Zvezda redom pobeđivala ekipe iz najjačih evropskih liga, a pored Arsenala, pred Crveno-belima je pao još jedan engleski tim, Vest Bromvič Albion, koji je tada možda bio i jači od londonskog sastava. Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Cvijetin Blagojević i ostali su pobedama protiv Dinama iz Berlina, Sportinga iz Hihona i Herte stigli do finala nekadašnjeg Kupa UEFA gde su nažalost, izgubili dvomeč od Borusije iz Menhengladbaha.

Stadion ”Rajko Mitić” će u četvrtak uveče svojom atmosferom svakako podsetiti na neka slavna vremena kada su najveći evropski klubovi bili česti gosti u Beogradu i odakle se mnogo puta nisu vraćali kući u dobrom raspoloženju.

Arsenal je posle sedamnaest godina uzastopnog igranja u UEFA Ligi šampiona, zahvaljući lošijem plasmanu prethodne sezone, morao da se zadovolji učešćem u Ligi Evrope. Tobdžije su bez sumnje prvi favoriti za osvajanje grupe H u kojoj su zabeležili pobede u prva dva kola i lako potvrdili takav status.

Zvezda

Svi ljubitelji i poznavaoci fudbala vrlo dobro znaju koliko je Arsen Venger dugovečan na klupi Arsenala, ali ako je suditi po dosadašnjem delu tekuće sezone, Francuzu predstoji još jedna teška godina borbe sa sve jačom konkurencijom u Premijer ligi u kojoj mu izgleda ponovo nije sigurno mesto među četiri najbolje ekipe.

To i jeste razlog zbog čega mnogi Arsenal vide kao najozbiljnijeg kandidata za osvajanje Lige Evrope što kao nagradu donosi nastup u društvu najveće klupske elite.

Venger je kombinovao sastav u duelima sa Kelnom i BATE Borisovim, ali i fudbaleri iz takozvanog drugog plana su bili dovoljno jaki da u dva susreta Arsenal postigne sedam golova.

Dovoljno je samo dati na uvid podatak da su igrači Tobdžija procenjeni na preko 510 miliona evra, a Crvene Zvezde na nešto preko 21 milion, iz čega je lako izvući zaključak o vrednostima fudbalera koji dolaze u Beograd!

Pored svega toga, postoji neko blago uverenje među fudbalerima Crvene Zvezde da veliki protivnik može da bude savladan, ali će za to svakako biti potrebno da se postigne bar jedan gol, a da odbrana ne dopusti Sančezu, Žiruu, Volkotu, Lakazeteu ili ko god se od napadača Tobdžija bude našao na terenu, da se osećaju previše komotno.

Meridianbet kvota na pobedu domaćina je 4,70, a dupla šansa 2,05, pa se isplati pokušati.

Ima li junaka u ekipi Vladana Milojevića koji će da savlada Ospinu?


11.10.2017. Zvezda sa Vranjancima na terenu, a sa Arsenalom u glavi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *