Jelena Janković

VTA Rim: Može li Jelena da se vrati na pobednički put?

Na poslednja četiri turira Jelena Janković ima samo jednu pobedu – protiv Jekaterine Aleksandrove u Čarlstonu.

Pala je na 63. mesto na VTA listi, a turnir u Rimu je šansa da se vrati na pravi put. U prvom kolu joj je rivalka Amerikanka Alison Riske, trenutno 36. igračica sveta.

Ona nije u mnogo boljoj formi od srpske igračice, ali je ove godine uspevala bar da osigura drugo kolo na većini turnira na kojima se pojavila. Imala je solidan nastup na Australijan Openu gde je prošla prva dva kola, ali je onda ispala od Sorijane Kristee.

Alison Riske itekako ima veze sa ovim prostorima, jer uvek kao svog najvećeg uzora spominje Moniku Seleš. Igra agresivno i za očekivati je da će napasti u ovom meču, tako da će Jelena morati pre svega da bude precizna i koncentrisana.

Ovo je idealna prilika da se nekada najbolja igračica sveta vrati u formu. Sama govori da joj je Rim omiljeni grad, a i na samom turniru je imala uspeha. Osvojila je Rim 2008. a dve godine kasnije je uspela da dođe do finala.

Ipak to je davno prošlo vreme i sada je Jelena Janković u velikom padu forme. Iako oj Alison Riske odgovara po svemu, iako se igra na „njenom terenu“, teško da ovde može da pobedi. Daleko je od potrebne fizičke spreme da bi mogla da se suprostavi ovako jakoj protivnici.

Ipak znanje je svakako na njenoj strani i ne treba je tako lako ni otpisati. Meridianbet kvota na obe rivalke je ujednačena – 1,85, ali je bolje odigrati na setove.

Ko god ovde da pobedi, neće mu biti lako. Predviđamo meč u tri seta, a kvota na to je tačno 2,00. A ko voli uživo klađenje – nek sačeka da se završi prvi set i onda tipuje da će biti tri seta – kvota će sigurno porasti!