Hal

Vukovi u dvorištu Tigrova!

Hal je možda predaleko od direktne promocije u Premijer ligu, ali u klubu sigurno ne bi želeli da dovedu u pitanje skoro sigurno učešće u plej-ofu i to je jedan od razloga zbog čega je meč sa Vulvsima izuzetno ozbiljno shvaćen na KC stadionu.
Vulvsi mogu slobodno da razmišljaju o planovima za sledeću sezonu pošto se nalaze na dovoljnoj udaljenosti od opasne zone, a samo tri pobede u prethodnih 15 mečeva su bilans koji je upropastio svaku šansu da se na kraju sezone nađu u plej-ofu.
Hal bi trebalo da pobedi još tri puta da bi bio apsolutno siguran učesnik doigravanja, međutim situacija u timu u poslednje vreme nije baš idealna. Problemi su se javili u vidu pogoršanja forme, zbog čega je posledično palo i samopouzdanje među fudbalerima. Menadžer Stiv Brus je učinio sve što je u njegovoj moći da motiviše fudbalere da se izbore za finalnu plej-of utakmicu koja se 28-og maja igra na Vembliju, a do čega im je potrebno da podignu nivo igre i samopouzdanja u preostalim kolima Čempionšipa.
Najznačajnije je to što Hal četiri od šest utakmica igra na svom terenu gde je poražen samo jednom na 19 mečeva ove sezone u Čempionšipu.
U domaćem timu neće biti iskusnog dvojca Majkla Dosona i Moa Dijamea koji su povređeni,a li se u sastav  posle suspenzije vraća desni bek Mozes Odubajo.
Iako su ostali bez šansi da ovu sezone završe učešćem u plej-ofu, Vulvsi su podigli formu u proteklih mesec i po dana, barem u smislu da ih je teško savladati. U tom periodu ekipa Kenija Džeketa je dva puta pobedila i četiri puta remizirala, uključujući i utakmicu sa Blekburnom u prošlom kolu koja je završena bez golova.
Najveći problem za goste je poduža lista povređenih fudbalera na kojoj je najnovije ime Mihal Ziro kome su stradali ligamenti kolena. Od važnijih igrača gostiju na KC stadionu se neće pojaviti Razak Bukari, Etan Banks Landel i Majk Vilijamson.
Hal je poslednji put na svom terenu poražen od Vulvsa pre deset godina kada je rezultat bio 3:2 za ”narandžaste”.
Utakmica počinje u 20:45.