Inter

Za Inter ne postoji ništa osim pobede protiv ”zebri”!

Inter nema drugog izbora nego da pobedi Udineze ako želi da sačuva svoje ionako ne baš velike šanse da se sledeće sezone nađe u Ligi šampiona.
Pre početka aktuelne kampanje klupske ambicije su se i kretale u domenu prva tri mesta, mada je Manćini najvaljivao i borbu za titulu, a navijači su čak i poverovali da je takav scenario moguć, kada su Nerazuri u 2016-tu godinu ušli kao prvoplasirani na tabeli Serije A.
Ipak, naišla je serija loših rezultata koja je dovela do toga da je Inter trenutno četvrti sa sedam bodova manje od Rome.
Razlika bi bila manja da Manćinijevi fudbaleri nisu nadigrani u Đenovi, dok je istovremeno Toti sa dva gola doneo pobedu Romi protiv Torina u mečevima odigranim tokom nedelje.
Pretpostavlja se da Manćini neće ostaviti u sastavu Garija Medela i Felipea Mela, budući da je Medel pod suspenzijom, a Melo nije u formi. Na sredini terena bi trebalo da se nađe povratnik Žofri Kongdobija, kome bi asistirao Marselo Brozović.
Udineze je uspeo da obezbedi prvoligaški status i u narednoj sezoni, pa se od ”zebri” očekuje potpuno relaksiran nastup na San Siru. Udineze je u prošlom kolu na svom Friuliju pobedio Fiorentinu sa 2:1, ekipu koja je takođe u jednom periodu sezone konkurisala za najviši plasman.
Klupska legenda Antonio Di Natale je i dalje povređen, pa će glavnu ulogu u napadu zadržati Duvan Zapata. Kolumbijac je postigao sedam golova i imao tri asistencije, iako je od početka sezone samo deset puta bio u sastavu od prvog minuta!
Manćini je najavio veoma ofanzivnu formaciju posebno apostrofiravši Stevana Jovetića kao igrača od koga očekuje golove.
Taj deo igre je i bio najveći problem za Nerazure ove sezone, a njihov bilans od 44 postignuta gola ne može ni da se uporedi sa Rominim (73), ili Napolijevim (72).
Inter i Udineze su u Seriji A odmerili snage 85 puta, a Inter ima dvostruko više pobeda (40:20). Zanimljivo je da Nerazuri nisu savladali ”zebre” na San Siru još od 2010-te godine, otkada je je njihov rival slavio čak tri puta uz jedan remi!
Utakmica počinje u 20:45.