Mino Rajola je samo Mančester junajtedu uzeo 35 miliona evra

Zaboravite Pogbu, Mesija i Ronalda, evo koliko je letos zaradio Rajola

Kontroverzni italijanski fudbalski menadžer Mino Rajola je prilično prihodovao ovog leta od mnogih transfera koje je sklopio.

On je menadžer većini najvećih fudbalskih zvezda i jedina konkurencija mu je Pedro Mendeš. Ovog leta je Rajola ipak više bio u centru pažnje jer je učestovao u transferima Pola Pogbe, Zlatana Ibrahimovića, Henrika Mkitarijana…

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo zarađuju nešto manje od 20 miliona evra godišnje kada je plata u pitanju, ali to nije ništa u poređenju sa Rajolom.

Italijan je menadžer Zlatanu Ibrahimoviću, a iako je Šveđanin u Mančester junajted stigao kao slobodan igrač, to ne znači da “Đavoli” nisu morali da ga plate. Rajola je na tom transferu inkasirao tri miliona evra.

Mančester junajted je platio Henrika Mkitarijana Borusiji 42 miliona evra, ali je zapravo uprava Junajteda platila 50 miliona, pošto je Mino Rajola za sebe uzeo osam miliona.

Junajted je ozbiljno pazario ovog leta, pa su tako oborili rekord dovođenjem Pola Pogbe za sumu koje je u milionima trocifrena. Tek tu je Rajola dobro prošao, jer je od transfera reprezentativca Francuske inkasirao čak 24 miliona evra!

Za jedno leto samo od Mančester junajteda dobio je čak 35 miliona evra, što je veće od budžeta velike većine timova iz naboljih pet liga današnjice.

Rajola je mogao ovu cifru i da poveća, da su se ostvarili još neki transferi. Na njegovu žalost još jedan francuski reprezentativac Blez Matuidi je ostao u PSŽ-u, a Romelu Lukaku nije ostvario transfer. Govorilo se da su neki klubovi za napadača iz Belgije spremni da plate 70 miliona evra.