Makabi

Zahuktali Makabi, desetkovana Barsa i nadmoćni Fener

Evroliga se ove godine igra od utorka do petka, a pravi klasik evropske košarke očekuje nas u Tel Avivu gde će Makabi dočekati Barsu.

Posle dva uvodna poraza smenjen je trener, a sa novim šefom struke Makabi ima dve pobede. Prvo je pao Galatasaraj, a potom i Žalgiris. Makabi ima sjajnu grupu pojedinaca u timu, ali im je problem defanziva i to ih je najviše koštalo na startu sezone.

Sa druge strane Barselona nikako da se stabilizuje. Igrači se poveđuju kao na traci, u Beogradu je stradao i Pau Ribas koji će propustiti ostatak sezone. Zato su sada šansu dobili mladi Vezenkov, Eriksen i Peno, ali dobra vest je da se na teren vratio Peteri Koponen. Sa njim u timu Tajris Rajs neće imati toliko posla oko organizovanja igre i prenošenja lopte.

Zbog toga bi Barselonina igra mogla biti mnogo tečnija, ali opet im nedostaje bar jedan ili dva igrača u rotaciji. Svejedno ima dovoljno poena u rukama igrača Barselone, a Makabi uvek ide preko 80 poena, Odigrajte + i ne brinite.

Drugi meč večeri igraju Fenerbahče i Uniks. Previše se tim iz Kazanja oslanja na Kita Lengforda, koji uspeva da postiže veliki broj poena, ali ne može sam da nosi tim u Evroligi. U VTB ligi takođe ima neverovatne brojke, ali njegov tim mora da krene da ga prati.

Za sada je Uniks jedna od samo dve ekipe koje nemaju pobedu i to se sada neće promeniti. Fenerbahče je upravo tim koji ne odgovar Uniksu zbog dugačke klupe i mnoštva igrača koji mogu da se menjaju kada je odbrana na Lengfordu u pitanju. Fenerbahče će pobediti, ali je hendikep na njih veliki. Ipak uz -8,5 poena pobeda tima iz Istanbula deluje sigurno.