Bobi je dobio kvalifikacionu ponudu

Zbog ovoga je Bobi odbio reprezentaciju

Boban Marjanović je razgnevio selektora Saleta Đorđevića kada je otkazao učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Bobi je odbio nastup za “Orlove” jer je čekao ponudu za nastavak saradnje sa San Antonio Sparsima.

Srpski gorostas je bio u specifičnoj situaciji. Njegov ugovor sa San Antonio Sparsima ističe 1. jula i do tada tim iz Teksasa ima pravo da mu ponudi ugovor. Ukoliko to ne bi učinili on bi postao neograničeno slobodan agent.

Sada su Sparsi iskoristili opciju kvalifikacione ponude i Bobi je dobio kvalifikacionu ponudu. San Antonio je bio u obavezi da mu ponudi ugovor u vrednosti od 125 odsto prethodnog, tako da je bivši centar Crvene zvezde dobio ponudu od 1,5 miliona dolara godišnje.

Kvalifikaciona ponuda znači da sada Bobi čeka ponude drugih timova. Koliko god neko drugi ponudi Sparsi imaju mogućnost da izednače tu ponudu i tako zadrže srpskog gorostasa.

On je istakao da je spreman da igra za Srbiju u Riju, ali da zbog situacije sa ugovorom ne sme da nastupi za nacionalni tim u kvalifikacijama.

Kvalifikacioni turnir se održava u Areni od 4. do 9. juna, Srbija juri prvo mesto koje vodi na Olimpijske igre. To ne bi trebalo da bude problem ni bez Bobana Marjanovića jer su protivnici dosta slabiji od našeg tima.

Sada Bobi čeka konačni rasplet situacije. Verovatno je očekivao veću ponudu od Sparsa, a ukoliko ostane u timu želeće veću ulogu nego prethodne godine. Došao je kao MVP Evrolige u Sparse, imao je neke odlične momente u San Antoniju, ali se nije naigrao.

Na 54 utakmice odigrane za San Antonio u prethodnoj sezoni Marjanović je prosečno igrao 9.4 minuta, a za to vreme je beležio 5.5 poena i 3.6 skokova.