Zemun

Zemun se vratio među najbolje

 „Nema više tribina sa korovom, nema više blata i mirisa stočnih pijaca. Neće Zemun biti atrakcija po selima i predgrađima Beograda, da uveseljava narodne mase nedeljom popodne kad se seljaci kući vrate sa njiva“, „zapretili“ su Taurunum bojsi sa jedne od svojih fejsbuk stranica, neposredno pred meč sa Jagodinom na kome se odlučivalo da li će ovaj klub imati superligašku budućnost.

I zaista, posle 10 godina u prvoj ligi, Zemunci su se izborili za ulazak u elitu. Jednoglasno tvrde- tu im je i mesto.

Čitavu jednu deceniju čekali smo da se u Zemunu ponovo igra Superliga i to smo i izborili. Slavlje je bilo burno. Ne zna se ko je bio veseliji, igrači ili navijači”, kaže vezni igrač ovog kluba, Uroš Ljubomirac, bivši omladinac Partizana, koji je nosio dresove Mladosti, Lokomotive, Javora, Dinama iz Vranja…

https://meridianbet.rs/sr/kladjenje-kvote

Meč sa Jagodincima nije bio mnogo dramatičan, ali napetost se osećala u vazduhu. Znali su da moraju da pobede, i to su uz podršku punih tribina i uspeli, rezultatom 1:0.

Bodrenje naših navijača nam je bilo od neprocenjivog značaja. U ovom rangu jedini smo klub koji se može pohvaliti tako vernom podrškom koja posećuje svaku utakmicu i odlazi sa nama na gostovanja. O njihovoj odanosti klubu najbolje govori i to da nisu odustali od Zemuna čak ni kad je igrao u trećoj ligi“, kaže Ljubomirac.

A nije bilo lako ostati lojalan Zemuncima. U prvih deset kola imali su samo deset bodova. Ali je posle polusezone krenuo uragan sa Gardoša. Vezali su 12 pobeda i dokazali da zaista zaslužuju više. Sada su sa 60 bodova drugi na tabeli, i imaju 6 poena više od Slobode koja im je isto toliko bežala na polusezoni.

Sezona je bila turbulentna i posle lošeg starta vezali smo 4 pobede koje su nas gurnule ka vrhu tabele. U drugom delu prvenstva, od utakmice protiv Slobode,  kada smo postigli gol u 94. minutu, pratila nas je i sreća. Vratilo nam se samopozdranje i onda smo napravili i ovaj sjani niz. Atmosfera u svlačionicama je bila sjajna, napravila se hemija za trijumfe. Mislim da je ovo jedna od najtežih liga, jer četiri ekipe ispadaju i niko nije u potpunosti bezbedan. Ali, mi smo uspeli“, srećan je Uroš.

Klub je i dalje u euforiji zbog povratka među najbolje, pa zato još uvek nema jasan plan šta će biti njihov cilj. Ono što je sigurno, kaže Ljubomirac, jeste, da u Superligi planiraju da ostanu. Previše su čekali „povratnu kartu“ da bi je sada prokockali. I njega, kaže, još drži slavljenička atmosfera, pa još uvek nije razmišljao šta će biti s njim u nastavku karijere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *