Meridian

Meridian je STVARNO pozlatio srebro Orlova!

Kao što smo i najavili na početku takmičenja, svaka medalja “Orlova” na Eurobasketu je zlatna pa tako i srebro koje su Saletovi momci osvojili!

Svako ko se kladio da će Srbija osvojiti ovaj Eurobasket dobiće svoj novac nazad! Za sve internet opklade na Saletove “Orlove” važi povraćaj novca!

Već na startu Evropskog prvenstva, Meridian je krenuo u akciju ‘’Sve će to Meridian pozlatiti’’. Ona je davala nadu navijačima reprezentacije Srbije i motivisala ih da veruju u medalju. Iako je srpska reprezentacija bila oslabljena nakon mnogih povreda i otkaza, sa Aleksandrom Đorđevićem na klupi su ciljevi uvek isti.

Na osnovu selektorove rečenice ‘’Nisam ovde došao bez sedam igrača, došao sam sa njih dvanaest’’, mi smo bazirali optimizam. Znali smo da zemlji košarke neće problem napraviti nekoliko povreda. Neki od naših momaka imaju već zavidno košarkaško iskustvo, svi su osvajali nacionalna prvenstva, neki su bili deo tima koji je dolazio do svetske i olimpijske medalje, pa je razloga za brigu bilo manje nego što se činilo.

Tokom prvih sedam dana turnira, zaključno sa devetim septembrom, naša akcija je za svaku reprezentativnu medalju, osim one zlatne vraćala novac! Ova akcija je važila samo za tikete uplaćene onlajn, ali je i njih bilo mnogo. Svi smo, kada smo videli kvalitet ostalih selekcija, postali svesni da su naši momci među najkvalitetnijim ekipama na šampionatu.

Mnoge reprezentacije su imale slične probleme kao naša, oslabljeni su na prvenstvo došli Francuzi, Grci, Italijani, Španci… Tada je postalo još jasnije, Srbija može do medalje! I stigla je do nje! Poraz u finalu je značio da će Srbija olimpijskom i svetskog srebru pridodati i evropsko i da će posle osam godine pauze ponovo na pobedničko postolje na Evropskom prvenstvu.

Niko od naših momaka nije bio zadovoljan srebrnom medaljom. Videli smo suze na licu Bogdana Bogdanovića i Vladimira Lučića, čuli smo jednu fantastičnu izjavu Vasilija Micića. Selektor je takođe, kao rođeni pobednik, bio razoračan nakon poraza. Navikao se na velike rezultate, on će ovo prvenstvo zauvek pamtiti kao ‘’zamalo prvi’’. Ali, publika je bila podeljena. Podeljena na one kojima je drago što je oslabljena Srbija donela medalju i na one koji su očekivali pobedu u finalnom meču.

Ipak, u Meridianu niko od ljudi koji su verovali u zlato nije na gubitku! Trofej je mogao da donese ogroman dobitak, jer Srbija nije bila prvi favorit na početku turnira, a zbog naše akcije, svi koji su u periodu od 2. do 9. septembra odigrali onlajn da će reprezentacija Srbije osvojiti zlatnu medalju, pogodili su kvotu jedan, tj. ulozi se vraćaju na njihov račun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *