Zna li se u koji NBA klub ide Miloš Teodosić?

Zna li se u koji NBA klub ide Miloš Teodosić?

Kapiten se uvek ponaša kapitenski, pa tako i kada je u pitanju odluka o odlasku u NBA, jer sve što je brzo to je i kuso, kako kaže poznata poslovica kojom se očigledno rukovodi Miloš Teodosić prilikom donošenja odluke o izboru novog tima.


Čovek u koga Srbija polaže najveće nade da će je predvoditi do dugo odsutnog evropskog zlata, već je ”presvukao” dres CSKA u onaj iste crvene boje, ali kakav je svojevremeno nosio najbolji košarkaš u istoriji ove igre, Majkl Džordan, dok je Čikagu donosio titule, kada su se pojavile informacije da do takvog dogovora ipak neće doći.

Kapiten srpske reprezentacije je u Vetrovitom gradu trebalo da zameni Ražona Rondoa, a cifre kojima se spekulisalo su se odnosile na preko 10 miliona dolara po sezoni za ugovor od tri do četiri godine.

Međutim, do stavljanja potpisa na dokument još nije došlo, a neki košarkaški analitičari navode da bi razlog mogao da bude nedobijanje garancija za minutažu koju bi Teodosić imao u Bikovima. Ako i postoji takva praksa u NBA, ona bi mogla da bude drugačije primenjena na košarkaše koji dolaze iz Evrope, pa makar to bile i takve zvezde sa renomeom Miloša Teodosića i koji su uvek posmatrani kroz ”dvostruko sočivo”.

Verovatnija mogućnost je da je u pitanju traženje prave konfiguracije tima u kojem bi sada već bivši košarkaš CSKA mogao da se najbolje pokaže i uklopi. Kao nove moguće destinacije pojavile su se Minesota i Majami, s tim da je ekipa u kojoj se nalazi Nemanja Bjelica pokazala daleko veći interes nego tim sa Floride. Uostalom, nedavno je Vukove napustio plejmejker Riki Rubio, pa u ovim informacijama ima dosta logike, a rasplet se očekuje u nekoliko narednih dana.


17.1.2017. Evroliga se isplatila: Miloš Teodosić najzad najbolji evropski košarkaš!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *