Žreb za Ligu šampiona i Ligu Evrope – moguća španska finala

Žreb za Ligu šampiona i Ligu Evrope je promešao španske klubove tako da su moguća španska finala u oba takmičenja.

Danas je u sedištu UEFA, u švajcarskom gradu Nionu, obavljen žreb za polufinale u oba UEFA takmičenja, Ligi šampiona i Ligi Evrope, i tom prilikom su izvučeni vrlo zanimljivi parovi, kao što se uostalom i očekivalo. Ipak je neobično da su oba takmičenja voljom žreba španski klubovi izbegli međusobne susrete u polufinalu, pa je moguće da ih vidimo u dva finala. Naravno, pre toga je potrebno da u polufinalnim susretima savladaju nimalo lake prepreke.

Polufinalni parovi Lige šampiona su: Atletico Madrid – Bayern i Manchester City – Real Madrid.

cl_draw_sf_2016

Već na prvi pogled je jasno ko su blagi favoriti u oba duela, Bayern i Real Madrid, ali u ovakvom takmičenju nikog ne možete otpisati unapred, pogotovo ne ekipu koja eliminiše moćnu Barcelonu. U sudaru dva kluba istih klupskih boja, nemački tim će ući sa većim kvalitetom igračkog kadra, ali španska ekipa sa velikim motivatorom sa klupe, trenerom Diegom Simeoneom, nije bez šansi da napravi još jedno iznenađenje. U drugom polufinalnom duelu, Real Madrid je favorit makar na papiru, ali mnogo novca je uloženo u Manchester City, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da trener engleskog kluba, Manuel Pellegrini, odlično zna kakva je atmosfera u svlačionici Reala. S druge strane, revanš susret protiv Wolfsburga je pokazao da uspeh Reala zavisi od Cristiana Ronalda, pa će od njegovog učinka u naredne dve utakmici zavisiti i plasman Reala u finale.

Prve utakmice polufinala Lige šampiona se igraju 26. i 27. aprila, dok su revanši nedelju dana kasnije. Finale se igra 28. maja u Milanu.

Španski klubovi su se mimoišli i u polufinalu Lige Evrope, jer će se međusobno sastati Villarreal i Liverpool, te Shakhtar Donetsk i Sevilla.

el_draw_sf-2016

Biće to dva veoma zanimiljiva meča, i dok je u prvom duelu engleski tim blagi favorit, Sevilla je to u durgom polufinalnom paru. Liverpool je dobio veliko pojačanje u liku menadžera Jurgena Kloppa, što se videlo u duelu sa Borussiom Dortmund, dok je Sevilla branilac trofeja i veoma iskusan tim u ovom takmičenju, za razliku od ukrajinskog tima koji ni u Ukrajini nije domaćin.

Pošto se Liga Evrope igra četvrtkom, prvi mečevi su na programu 28. aprila, a revanši 5. maja.  Finalni meč se igra 18. maja u Bazelu.