Dimitrov

Zverev nastavlja sa Top 10 pobedama!

Kao što je i bilo najavljeno, talentovani Zverev neće više ”uzimati zarobkjenike” na ATP turu, a posle Stanislasa Vavrinke nedavno u Sankt Peterburgu, pred mladim Nemcem pao je još jedan član Top 10, Dominik Tim, koji i sam pripada talasu onih koje vole da nazivaju sledećom generacijom.
Zverev je četvrtog nosioca pobedio u tri seta i ostvarivši prvi trijumf nad Austrijancem, produžio seriju pobeda na šest uzastopnih mečeva.
Zverev se tako pridružio Mareju, Nadalu i Raoniću koji nisu dopustili iznenađenje, a protivnik u narednoj rundi mu je Amerikanac Džek Sok koji posle ispadanja u četvrtom kolu US Opena, nije izlazio na teren sve do pojavljivanja u Pekingu. Zverev i Sok će po prvi put odmeriti snage na ATP sceni.
Endi Marej je izrazio želju da postane broj jedan na planeti, ali jedan od koraka koje će morati da napravi je i trijumf u Pekingu gde je posle odustajanja Đokovića dobio status prvog nosioca. Britanac trenutno zaostaje 2 hiljade bodova iza Novaka, a eventualnim trijumfom u na Kina Openu bi tu razliku znatno umanjio. Međutim, u dva prethodna nastupa u Pekingu, Marej nije stigao dalje od polufinala.
Njegov protivnik u drugoj rundi je Rus Kuznjecov, koga je savladao u jedinom prethodnom okršaju pre dve godine na US Openu.
Kao i Marej, drugi nosilac Rafael Nadal je u prvom kolu morao da se oproba sa italijanskim veteranom Paolom Lorencijem kome je prepustio samo dva seta! Od jedine Nadalove titule u Pekingu prošlo je već 11 godina i sigurno je da ni on ne bi imao ništa protiv da ponovi taj uspeh, kao i da prikuplja poene potrebne da bi se našao na završnom Mastersu sezone u Londonu.
Za sada su mesta osigurala samo trojica tenisera – Đoković, Marej i Vavrinka, dok se Španac nalazi na osmom mestu. Nadal još ne zna ime svog rivala u drugoj rundi, pošto susret između Ramosa i Manarina tek treba da se odigra.
Duel koji bi mogao da bude jedan od najinteresantnijih od mečeva koji su na rasporedu u sredu je 12. po redu okršaj Fonjinija i Ferera. Doduše, Španac je pobedio u sve i jednom prethodnom susretu, uključujući i nedavni u Njujorku. Međutim, upravo bi taj meč koji je uzgred budi rečeno, Ferer dobio tek u petom setu, mogao da bude uvod u prvu pobedu Fonjinija u njihovim duelima. Ferer već neko vreme nije u prvih deset na ATP listi, a Italijan spada u one tenisere koji u momentu inspiracije mogu da pobede i bolje od sebe.