Crvena zvezda Darušafaka

Zvezda gleda ka Turskoj, u kakvoj je formi Darušafaka?

Crvena zvezda se našla u neprilici u Evroligi posle dva uzastopna poraza i sada joj je Darušafaka diše za vratom na osmom mestu.

Pre duela u narednom kolu Evrolige, gde Darušafaka gostuje Bambergu, a Crvena zvezda dočekuje Uniks, oba tima igraju u prvenstvima.

Crvena zvezda u utorak igra sa Budućnošću u Podgorici, gde želi da osigura prolazak u finale ABA lige, a Darušafaka u turskoj ligi igra  sa Ušakom. Tim Davida Blata je na petom mestu i bori se za prednost domaćeg terena u plejofu, sedam kola pre kraja regularnog dela prvenstva.

Sa druge strane Ušak je u grupi timova koji se bore za opstanak. Imaju samo jednu pobedu više od Balikešira koji je na mestu koje vodi u drugu ligu.

Sa dve pobede u poslednjih pet kola Ušak se grčevito bori za opstanak, tako da Darušafaka ovde neće imati lak posao. Nedavno su pobedili Pinar Karšijaku, a na ruku im ide i to što Darušafaka često igra u kombinovanom sastavu u turskom prvenstvu.

Od prethodnih pet utakmica samo su Ankaru dobili sa dvocifrenom razlikom, a ovde je hendikep 13,5 poena. Kec na Darušafaku nosi jako malu kvotu i zaista teško da će iko rizikovati radi kvote 1,05.

Nije mnogo verovatno da će Ušak uspeti da iznenadi na gostujućem terenu, ali zato Darušafaka sigurno neće pobediti više od 13 poena razlike.

Prvenstveno Darušafaka se čuva za duele u Evroligi koje mora da dobije i igraće u kombinovanom sastavu. Ako čak i uspe da se odlepi izvešće do kraja meča na teren igrače koji dobijaju manje prilike da igraju.

S obzirom na sve to treba odigrati dvojku na Ušak uz hendikep. A nadamo se da će Crvena zvezda već u četvrtak uveče imati razloga za radost – tj. da će Bamberg pobediti Darušafaku u Nemačkoj.