Zvezda Luka Mitrović Žalgiris

Zvezda hoće pobedu: Igra li Luka MItrović i na koga se kladiti?

Crvena zvezda igra sa Žalgirisom u nameri da se vrati na polovičan učinak u Evroligi, ali koji igrači će biti ključ u ovom meču?

Nažalost po sve navijače “crveno-belih” na meču u Pioniru su šanse da Luka Mitrović zaigra minimalne.

On je u fazi oporavka i to ide u dobrom smeru, ali su šanse minimalne da igra. To je nedostatak koji nimalo nije naivan. Uverio sam se koliko je to ozbiljna pozicija. U taktičkom smislu to može da nas optereti“, rekao je Radonjić.

Teško da će Radonjić rizikovati, pogotovo ako se zna istorija povreda koju je Luka MItrović imao. Ovo će biti ogroman problem za Zvezdu jer Žalgiris pre svega preti sa pozicije četiri gde igra Paulius Jankunas.

Za današnje standardne je jako visok za četvorku, čak 208 centimetara. Imaće Marko Simonović problema sa snažnijim i višim krilnim centrom koji pre svega igra ispod koša i jako dobro koristi leđa.

Granica na njega je 11 poena, prosečno beleži 14 poena i biće negde oko nje u ovom meču, tako da slobodno odigrajte na više poena.

Druga centralna figura tima je Brok Motum. Australijski centar ima granicu od devet poena koja je ipak premala i premašiće je. U Pionir se vraća i Leo Vesterman, koji je igračku afirmaciju stekao u Partizanu. Francuz je ipak plej koji više gleda da razigra saigrače, tako da je 10 poena previše za njega.

Ključ ovog meča za Zvezdu svakako će biti odbrana, ali koji igrači će zablistati? Jović ove sezone i kada igra loše uspeva nekako da postigne poene, pa bi na njegovih osam poena trebalo odigrati plus.

Zvezda će mnogo očekivati i od Gudurića. Mladi bek je imao neke lošije šuterske partije i verovatno je sada vreme da proradi, idite na preko 9 poena.

Takođe protiv nešto fizički slabijih centara od Ognjena Kuzmića se očekuje dominacija u reketu. Viši je od svih svojih rivala pod košem i kvalitetniji igrač od Lime i Kavaliuskasa, tako da bi mogao biti jedan od ključeva igre. Odigrajte preko devet poena.