Zvezda i Partizan spremni za nova iskušenja, šampion bez navijača u Beogradu

Zvezda i Partizan spremni za nova iskušenja, šampion bez navijača u Beogradu

Dok se u Kelnu sprema navijački spektakl gde se očekuje da Crvena Zvezda ima pomoć od preko pet hiljada svojih navijača, Partizan će u Beogradu igrati bez prisustva publike zbog kazne koju je UEFA izrekla šampionu Srbije.


Jasno je da je to velika šteta za Crno-bele kojima će nedostajati pomoć sa tribina i to upravo u trenutku kada bi navijačka pesma mogla da bude onaj faktor koji u ovakvim mečevima presudi u korist domaćina.

Nažalost, Partizan će u tišini morati da potvrdi da rezultat u Švajcarskoj i osvajanje prvog boda u grupi B UEFA Lige Evrope uopšte nije bio slučajan. Put do pobede će morati da bude pronađen bez podrške Grobara, pre svega u taktičkom smislu koji će morati da nadoknadi uobičajeni impuls koji dolazi sa tribina.

Za sada je van konkurencije samo povređeni Kosović, ali se i dalje ne zna tačna situacija sa Vladimirom Stojkovićem i Nemanjom Miletićem.

Zvezda i Partizan spremni za nova iskušenja, šampion bez navijača u Beogradu

Crvena Zvezda u Kelnu neće imati probleme sa kojim će se u Beogradu suočiti šampion Srbije, naprotiv, očekuje se da za Crveno-bele navija oko pet hiljada pristalica ovog kluba. Na tribinama neće biti manje zanimljivo nego na terenu jer je ovo prva evropska utakmica Jarčeva u Kelnu posle 25 godina, što je prilika i za domaće navijače da pokažu kako se bodri klub.

Doduše, posle neprimerenog ponašanja na ulicama Londona pre duela sa Arsenalom, možda baš i ne stoji ocena da u Keln dolaze ”strašni” navijači gostiju, pošto ni pristalice dmoćae ekipe ne važe baš za ”cvećke”.

Ažurna policija grada Kelna je izdala i saopštenje na srpskom jeziku koje je spremljeno za navijače iz Srbije i koje veoma detalno upućuje na to šta spada u dozvoljeno, a šta u nedozvoljeno ponašanje.

Zvezda će u Kelnu biti bez povređenog Vujadina Savića, ali se golman Milan Borjan stavio Milojeviću na raspolaganje i pored toga što ima povredu desne ruke.


25.8.2017. Ko ima prolaz ka evropskom zimovniku, Partizan ili Zvezda?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *