Zvezda između velike kilometraže i kazne UEFA!

Zvezda između velike kilometraže i kazne UEFA!

Crvena Zvezda se nadala da njeno putovanje na prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope neće biti daleko, ali je ispalo da je Kazahstan ”bliži” od Bugarske.


Crveno-bele tako već u četvrtak očekuje utakmica sa Irtišom iz Pavlodara i dugo putovanje do grada koji je od prestonice te zemlje, Astane, udaljen skoro 500 kilometara, a od ruskog grada Omska nešto više od 400.

Crvena Zvezda u ovom trenutku dogovara dolazak Milana Rodića iz Krila Sovjetov , koji bi ako se pregovori uspešno okončaju mogao da dobije dozvolu da zaigra u drugom kolu kvalifikacija, odnosno već u Kazahstanu.

Iz Rusije je već stigao Branko Jovičić, koji je nastupao za Amkar, dok je u Srbiji igrao za Borac iz Čačka i to najviše na poziciji zadnjeg veznog fudbalera.

Zvezda

Crveno-beli su protiv Florijane odigrali kako su odigrali, a taj dvomeč je već otišao u arhivu u koju se neće previše zavirivati. Trener Vladan Milojević je svestan da ga očekuje mnogo teži protivnik, koji se uz to nalazi u takmičarskoj formi jer je šampionat Kazahstana i dalje u toku.

Kao deo plana za pobedu već u prvom okršaju je da se u sastav uvrsti Gelor Kanga koji nije igrao u duelima sa Florijanom – u prvom susretu nije imao pravo, a drugi je propustio zbog porodičnih obaveza.

Gabonac će imati zadatak da poboljša vezu sredine i napadača Boaćija i Rikardinja, mada se ovaj prvi odlično snalazi i bez njega. Ispostavilo se da je bankrot Latine najbolja stvar koja se dogodila Zvezdi u ovom prelaznom roku jer je postignut dogovor između kluba i Boaćija koji je do nedavno imao status pozajmljenog fudbalera.

Ričmond Boaći nije postao nimalo ”zbunjen” promenom, pa je samo nastavio da radi isto što i do tada – da trese mreže. Posle prvog kola kvalifikacija u oba evropska takmičenja, samo pored njegovog imena stoji broj od četiri postignuta gola, bez kojih bi Zvezda možda morala da svojim navijačima i fudbalskoj javnosti odgovara na ko zna kakva sve nezgodna pitanja.

Pred put u Kazahstan, pojavile su se i neke ne tako lepe vesti po Crvenu Zvezdu, akoje dolaze iz UEFA. Naime, ova organizacija se sprema da kazni vicešampiona Srbije zbog parola i pesama protiv UEFA na utakmici sa Florijanom, a procenjuje se da bi visina moguće kazne mogla da bude između 50 i 100 hiljada švajcarskih franaka, uz dodatno upozorenje da bi moglo da se dogodi da jedan meč u Beogradu Zvezda odigra bez prisustva publike.


7.7.2017. Dan posle kvalifikacija za LE: srpski fudbal u nokdaunu, samo Zvezda ide dalje!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *