Zvezda prvo ''rešava'' Vojvodinu, pa onda na red dolazi Keln!

Zvezda prvo ”rešava” Vojvodinu, pa onda na red dolazi Keln!

Možda nije Večiti, ali je utakmica Crvena Zvezda – Vojvodina svakako derbi, pogotovo što takvo imenovanje ovog duela nameće i trenutni položaj klubova iste broje dresova,  koji okupiraju prvo i drugo mesto na tabeli šampionata Srbije.


Jedina utakmica koju četa Vladana Milojevića ove sezone u Super ligi nije okončala osvajanjem sva tri boda je zapravo najveći fudbalski okršaj u zemlji, kada je na stadionu ”Rajko Mitić” okršaj sa Partizanom završen bez golova.

U ostalih osam utakmica fudbaleri Crveno-belih su postigli čak 22 gola, odnosno u svakoj od tri koje su igrali pred svojim navijačima (osim spomenutog Večitog derbija), strelci su cilj pogodili tačno po tri puta!

Vladan Milojević ima dosta razloga da bude zadovoljan pred okršaj sa Lalama, pogotovo odbranom koja je kapitulirala samo jednom, što je klupski rekord kada je u pitanju period od prvih devet kola domaćeg prvenstva. Sigurnost u defanzivi se itekako oseti na suprotnom kraju terena, pa je gol razlika od +20 dovoljno dobar pokazatelj sa koliko samopouzdanja Milojevićevi igrači kreću u napadačke akcije.

Zvezda prvo ''rešava'' Vojvodinu, pa onda na red dolazi Keln!

Vojvodina u Beograd dolazi rasterećena nedoumicama u vezi sa trenerom, pošto je obznanjeno da će na klupi ostati Vladimir Buač, što bi prema dogovoru sa klubom, trebalo da bude najkraće do kraja prvog dela sezone. Doduše sa Novosađanima se nikada ne zna s obzirom na veliku brzinu kojom menjaju stručnjake, ali će ovaj bivši fudbaler Lala u svakom slučaju voditi ekipu u nedeljnom derbiju.

Iako su neki od poslednjih okršaja koje su Zvezda i Vojvodina imali u Super ligi bili prilično uzbudljivi i neizvesni, rezultatska prednost je ipak na strani beogradskih Crveno-belih koji su u prethodnih deset mečeva pobedili sedam puta, dok je Vojvodina uzvratila samo jednom.

Zvezdu uskoro očekuje važna utakmica sa Kelnom u Ligi Evrope, ali Milojević kaže da to neće uticati na čvrstinu njegove odbrane i efikasnost napadača. Može li Buač da ga demantuje?

Meridianbet kvote se nalaze ovde.


27.8.2017. Derbi sa predznakom: evropski Partizan i Zvezda!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *