Zvezda skromna u najavi Evrolige

Zvezda skromna u najavi Evrolige

Crvena Zvezda se nalazi pred prvom utakmicom u novoj sezoni Evrolige, a u klubu su veoma umereni u izjavama pred početak takmičenja u kome im je prošle godine tako malo nedostajalo do plasmana među osam najboljih ekipa.


Međutim, treba podsetiti da je Zvezda i prethodne sezone u Evroligu ušla sa ambicijama da igra pristojnu košarku, a da se ispostavilo da je bila pravi hit takmičenja. U Beogradu su padali mnogi veliki šampioni kao što su Barselona,Real, Makabi, CSKA , pa čak i vladajući pobednik takmičenja, Fenerbahče, pa bi trebalo pretpostaviti da će rivali u glavni grad Srbije dolaziti sa dosta košarkaškog respekta prema Crveno-belima.

Ekipa ima dosta promenjenu fizionomiju u odnosu na prethodnu sezonu, što se pogotovo odnosi na odlazak reprezentativnog tandema Stefan Jović – Ognjen Kuzmić, koji je predstavljao pravu polugu u igri korišćenjem često neodbrajivog pikenrola.

Otišao je i Marko Simonović, kao i Luka Mitrović, te Amerikanci Nejt Volters i Čarls Dženkins, praktično cela petorka, a Dejana Radonjića je na klupi zamenio Dušan Alimpijević, koji je sa 31 godinom najmlađi trener u Evroligi.

Zvezda je ABA ligu počela sa tri pobede u prva tri kola, što je prema rečima i samog Alimpijevića, takmičenje koje ima najveću važnost za klub. Osvojene su tri uzastopne titule, a Crveno-beli su najveći favoriti i ove godine.

Odlasci ključnih košarkaša su ublaženi dolascima novih među kojima se izdvajaju Amerikanci Tejlor Ročesti i Džejms Feldein. Posle dosta godina provedenih u belom svetu, na Mali Kalemegdan se sa oreolom evropskog šampiona i NBA iskustvom iz Atlante vratio Pero Antić, a uz njega i Marko Kešelj, Nikola Radičević, Dejan Davidovac i Stefan Janković.

Uz starosedeoce Bjelicu, Lazića i Dangubića, Zvezda bi ponovo mogla da igra veoma uzbudljivu košarku i na evropskim parketima, što će imati prilku da pokaže već u petak u Kaunasu protiv Žalgirisa.


7.4.2017. Evroliga: Zvezda igra utakmicu sezone u Istanbulu, pobeda dovodi CSKA u Beograd!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *