Zvezda štiklirala Mornar, na redu je Mega!

Zvezda štiklirala Mornar, na redu je Mega!

Crvena Zvezda je pobedom započela novu sezonu u ABA ligi, što je prema rečima trenera Dušana Alimpijevića i bilo najvažnije.


Posle trijumfa nad Mornarom u dvorani ”Aleksandar Nikolić”, šampion ponovo igra pred svojim navijačima, a protivnik je Mega, sa kojom je u prethodnih nekoliko sezona vodila veoma uzbudljive ”bitke”. Ovaj duel je tek početak višenedeljnog ciklusa tokom kojeg će Crveno-beli igrati po dve utakmice u toku sedmice, ali to zapravo i nije novina za klub.

Ono što takođe nije novina je da je Zvezda izraziti favorit i u okršaju sa Megom u koji, prema Meridianbet proceni Crveno-beli u susret ulaze hendikepirani za 12.5 poena. Ono što Alimpijević navodi kao razlog za oprez je činjenica da je Mega u prvom kolu savladala Cibonu u utakmici koja se završila veoma visokim rezultatom (95:87), pa bi predlog za tip bio da se pokuša sa više poena od granice koja iznosi 168.5.

Gosti su dosta promenili sastav u odnosu na prethodnu godinu u kojoj im je Zvezda bila protivnik čak šest puta! Nažalost po ekipu Dejana Milojevića, sve utakmice su pripale nosiocu trostruke krune, a njegovi košarkaši su najbliži pobedi bili baš u ABA ligi kada su januarski duel izgubili tek posle produžetaka!

Samo jednom je Mega kao gost nadigrala velikog protivnika, ali je od tog susreta prošlo više od tri godine. Da li mogu da ponove iznenađenje?


1.10.2017 Zvezda veliki favorit, Mornar neće širiti jedra u Beogradu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *