Zvezda

Zvezda u Zagrebu za kraj Top 16 faze

Crvena Zvezda će poslednju utakmicu Top 16 faze Evrolige odigrati u Zagrebu protiv Cedevite, svesna da susret nema nikakav takmičarski značaj. Za razliku od gostiju koji su juče saznali ime protivnika u plej-ofu (CSKA), domaća ekipa takođe osim prestiža i želje za revanšom, nema drugog razloga da razmišlja o rezultatu utakmice, pošto su već ranije izgubili šanse da nastave takmičenje.
Crvena Zvezda i Cedevita su ove sezone već pet puta odmeravali snage: Zagrepčani su bili bolji u prva dva susreta, a ”crveno-beli” u poslednja tri. Početak sezone je doneo više uspeha ekipi Veljka Mršića koja je slavila oba puta u ABA ligi, da bi se Zvezda revanširala pobedom u Top 16 fazi Evrolige, a zatim i sa dva trijumfa u polufinalu regionalnog košarkaškog takmičenja.
Zvezda je izgubila dve poslednje utakmice u takmičenju, što je jednim delom i posledica umora košarkaša koji su u kratkom periodu odigrali veliki broj mečeva i prešli ogromnu kilometražu.
Duel u dvorani Dražen Petrović propustiće Kvinsi Miler zbog lakše povrede, a očekuje se da Marko Gudurić ipak bude u sastavu, kao i Luka Mitrović koji se vraća na parket posle duže pauze.
Dok je Crvena Zvezda imala odmor od nekoliko dana, Cedevita je odigrala dve utakmice u domaćem prvenstvu i zabeležila pobede protiv Kvarnera i Zagreba. Takva situacija može da navede i trenera domaćih da kombinuje sa sastavom da ne bi došlo do ozbiljnije povrede nekog od ključnih igrača pred nastavak sezone. Sa druge strane, želja za trijumfom na oproštaju od Evrolige je veoma prisutna u taboru domaćina koji najavljuju maksimalno angažovanje bez obzira na nepostojanje rezultatskog značaja.
Najveća borba se očekuje u reketu u kome dominira Miro Bilan sa jedne i Maik Zirbes sa druge strane, koji su ujedno i najefikasniji košarkaši u svojim ekipama.
Crvena Zvezda je tri puta pobedila Cedevitu na prethodnih pet okršaja u Zagrebu, nakon što je na prvih pet gostovanja od 2009-te godine, bila poražena.
Utakmica počinje u 19 sati.