Zvezda veliki favorit, Mornar neće širiti jedra u Beogradu

Zvezda veliki favorit, Mornar neće širiti jedra u Beogradu

Crvena Zvezda odbranu zvanja šampiona ABA lige počinje u u nedelju uveče u beogradskoj dvorani ”Aleksandar Nikolić”, gde će prema rečima novog trenera Dušana Alimpijevića, u utakmicu sa Mornarom ući kao da joj je najvažnija u sezoni.


Publici će biti predstavljen i novi tim u kome će biti i starih i novih lica, ali ono što se nije promenilo to su ambicije da se nastavi niz osvajanja prstenova u regionalnom takmičenju u kojem je Zvezda pobeđivala prethodne tri godine.

Među starosedeocima su Milko Bjelica, Branko Lazić i Nemanja Dangubić, dok se u neku ruku takvim mogu smatrati i Marko Kešelj i Pero Antić, koji takođe znaju kako izgleda nošenje crveno-belog dresa.

Sastav je pojačan trojicom stranaca među kojima je najzvučnije ime Tejlor Ročesti, koji je došao iz Lokomotive Kubanj, a preostala dvojica su Francuz Matijas Lesor i Džeјmс Feldein.

Zvezda veliki favorit, Mornar neće širiti jedra u Beogradu

Mornar iz Bara po drugi put učestvuje u ABA ligi u kojoj se prošle godine predstavio u odličnom svetlu. Po već ustačjenom običaju na ovim prostorima, Barani su takođe promenili polovinu rostera i to veoma precizno pa je u ekipi ostalo šestorica košarkaša koji su nastupali i prošle sezone ( Mijović, Pavić, Bakić, Ćalić, Mugoša i Hadžibegović) kojima su se pridružili Luković, Mićović, Vranješ, Nidam, Ros i Šepard.

Trener ekipe je Mihajlo Pavićević koji vrlo dobro poznaje način rada u Crvenoj Zvezdi, na čijoj je klupi svojevremeno proveo dve godine (1996-1998) i koji se u Mornaru nalazi od 2011.

Crvena Zvezda je dobila oba prošlogodišnja duela, a u novi ulazi sa prednošću od 14.5 poena, koliko je Meridianbet procenio razliku. S obzirom na želju za dobrom predstavom pred svojim navijačima u prvom takmičarksom meču u sezoni, Crveno-beli ne bi trebalo da imaju problema da prebace tu razliku.


13.4.2017. ABA liga: Zvezda najavila ”čišćenje” Cedevite u Domu sportova!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *