Zvezda želi da iskoristi tribine da savlada Makabi!

Zvezda želi da iskoristi tribine da savlada Makabi!

Dušan Alimpijević nije imao puno vremena da analizira utakmicu koju je Zvezda izgubila od Kimkija u Mitišči areni, jer su njegovi košarkaši praktično iz aviona uskočili u patike i spremili se za novi evroligaški okršaj.


U četvrtak uveče u Beograd dolazi višestruki šampion Evrope Makabi koga je Zvezda prošle sezone savladala u oba susreta, od kojih je posebno bila impresivna pobeda u dvorani ”Aleksandar Nikolić” izražena razlikom od čak 25 poena!

Ponos Izraela ni ove sezone nema tim šampionskih dometa, ali svakako ima ekipu koja može da se izbori za plasman među najboljih osam na kraju ligaškog dela sezone.

Jedan od onih koji će u takvim nastojanjima Žutih imati veoma važnu ulogu je bek Noris Kol koji je za sada najbolji strelac sa skoro osamnaest postignutih koševa po utakmici. Snagu koju gosti imaju na spoljnim pozicijama dopunjuje Pjer Džekson, posle Kola najefikasniji košarkaša Makabija, dok su za reševanje situacija pod samim koševima zaduženi Džona Bolden, Aleks Tajus i Džejk Kohen.

Makabi je mogao da doputuje u Beograd i sa stopostotnim učinkom, ali mu je prvi takmičarski poraz (69:68) u tekućoj sezoni naneo Olimpijakos u Tel Avivu, najviše zahvaljujući izvanrednoj partiji Printezisa.

Neven Spahija na raspolganju ima veoma iskusan sastav u kome je jedino Karam Mašur debitant u Evroligi, dok se svi ostali u ovom takmičenju osećaju kao ”ribe u vodi”.

Zvezda

Crvena Zvezda je izgubila četiri od pet poslednjih utakmica u svim takmičenjima, pa ne treba posebno naglašavati koliko bi bilo važno da se u ovoj utakmici postigne pobeda. Crveno-beli nisu ostavili toliko loš utisak u duelu sa Kimkijem, posebno u prvoj četvrtini, ali je očigledno da igra u fazi odbrane nije na nivou prošlogodišnje.

Zvezda ni u jednoj od pet poslednjih utakmica nije primila manje od 78 koševa, a od početka sezone najmanje joj je dala Olimpija (73).

Ti podaci ukazuju da je potrebna neka promena na tom planu, jer Crveno-beli nemaju toliki ofanzivni kapacitet da bi na taj način pobeđivali kvalitetnije rivale što se uočilo u oba takmičenja.

Dušan Alimpijević stvari mora da rešava u hodu jer je duel sa Makabijem četvrti u poslednjih šest dana, ali je to ritam za koji se znalo i pre početka sezone, tako da to ne može da bude razlog zbog čega se neke stvari ne bi pokrenule u smeru poboljšanja.

Nemanja Dangubić je i dalje van stroja zbog povrede, dok se Marko Kešelj nalazi u zameni mesta sa Davidovcem i trebalo bi da bude u sastavu.

Meridianbet je Zvezdine šanse za pobedu procenio kvotom 1.60, što s obzirom da se igra u nekadašnjoj Kombank areni koja sada nosi naziv Štark, gde će biti podražana fantastičnim navijanjem svojih pristalica, izgleda kao siguran tip.

Takođe deluje da bi i granica od 157,5 koševa mogla da bude prebačena, a ostatak Meridianbet kvota se nalazi ovde.


24.10.2017. Evroliga: Zvezda je već pobeđivala Kimki, zašto ne opet?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *