Crvena zvezda Cinpna

Zvezda želi odmor, igrajte na Cibonu!

Posle neverovatne serije i januara bez poraza Crvena zvezda je morala da posustane. Tim Dejana Radonjića je u padu forme.

Za to je pre svega kriva fizička sprema i povrede ključnih igrača. Nemanje Dangubića nema na terenu već neko vreme, dok je Stefan Jović takođe povređen. Ognjen Kuzmić je igrao sve utakmice, ali problem sa desnom rukom je evidentan.

Kriza je krenula od meča sa Mornarom u kome se jasno video umor izabranika Dejana Radonjića, a posle su usledili porazi od Efesa, Partizana i CSKA.

Jasno je da u ovom paklenom ritmu sezone, skoro pa NBA ritmu, ekipa mora da ima uspone i padove. Posle sedam vezanih pobeda u Evroligi usledili su porazi, a i sada će Zvezda imati zgusnut raspored, iako mečevi sa Cibonom, Karpošem i u kupu ne nose takvu težinu kao Evroliga.

Cibona je potpuno drugi tim otkako je iz kluba otišao Ante Žižić. Svima je bilo jasno koliko je bitan za ekipu, a sada u Darušafaki pruža sjajne partije. Otkako je mladi centar napusti Zagreb tim Damira Mulaomerovića je u potpunosti ispao iz trke za F4 Aba lige i deluje nedovoljno kvalitetno i nedovoljno motivisano.

Crvena zvezda je ogroman favorit, pa je kvota na „crveno-bele“ mala, a hendikep ogroman. Startni hendikep je -15,5 poena i sa njim na tiketu odigrajte na Cibonu!

Dejan Radonjić će želeti da na ovom meču odmori neke ključne igrače, tako da bi osim Jovića i Dangubića van igre mogao biti i Ognjen Kuzmić.

Zbog toga nam hendikep od 15,5 poena deluje preveliko, ali najsigurniji tip deluje manje poena na Cibonu. Granica poena je 71,5, a odbrana Radonjićevog tima će biti na visini zadatka. I mnogo napadački talentovanije ekipe su imale ogromnih problema sa odbranom „crveno-belih“. Dvojka na Cibonu u hendikepu i manje poena tima iz Zagreba su predlozi za danas.