Metalac je Kutlešića poslao u Crvenu zvezdu

Zvezdi tri igrača, Metalac igra KLS

Počinje sezona u ABA ligi, a Metalac ove sezone neće biti deo regioalnog takmičenja, već će jedva uspeti da igra KLS.

Tim je upao u velike finansijske probleme i sam opstanak je bio u pitanju. Predsednik Duško Đukanović se angažovao u klubu i uspeo je nekako da obezbedi sredstva da se odblokira račun kluba.

Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj.

Odlučili smo se za neizvestan, ali jedini pravi korak. Takmičićemo se u KLS, uspeli smo da se organizujemo za ovih nekoliko dana. Ne krijemo zadovoljstvo nakon razgovora sa čelnicima grada, jer se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u prijatnom i iskrenom razgovoru složio da klub mora nastaviti sa funkcionisanjem. Nadam se da će nam u najskorije vreme biti odblokirana sredstva koja nam pripadaju po dogovoru sa početka godine, ali pre toga moramo pronaći novac da opravdamo sredstva koja smo dobili u prethodnom kvartalu“, rekao je Đukanović za sport014.rs.

Prema pisanju kolubarskih onlajn novina veliku ulogu je imalo davanje  dozvole Petru Rakićeviću, Dušan Kutlešiću i Nikoli Kočoviću da odu u Crvenu zvezdu.

Zauzvrat će (predsednik Zvezde) Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa će na taj način biti moguć povratak Metalca u prvu ligu, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni”, pišu Kolubarske.

Za sada niko iz Crvene zvezde nije potvrdio da je Metalac poslao svoja tri talentovana igrača na Mali Kalemegdan.

Deo dugova vraćen je kroz davanje ispisnice trojici igrača – Petru Rakićeviću, Dušanu Kutlešiću i Nikoli Kočoviću. To uopšte nije zanemarljivo. Dobili smo i neke pogodnosti kada su u pitanju prevoz i ishrana igrača, ali ne bih sada o detaljima. Jednostavno, prinuđeni smo da u trenutku u kojem se nalazimo prihvatamo opcije koje su za nas najpovoljnije. Verujem da će ovaj tim imati podršku valjevske publike i svakog čoveka kojem je stalo do kluba“, zaključio je Đukanović.

Moguće je da će neko od tri igrača koji su nastupali za Metalac prošle sezone biti poslat u FMP koji je za ABA ligu prijavio samo devet igrača.